Over Ons

Zelfde voermerk maar dan in een nieuw jasje en website

Beter Koi Voer

Elke gevorderde hobbyist/dealer heeft een eigen visie. Mijn visie week qua receptuur toch weer subtiel af van wat er reeds op de markt verkrijgbaar is. Een beetje ondernemer is natuurlijk ook wat eigenwijs. Ik was zo eigenwijs om te denken dat het bestaande koi voer NOG beter kan, terwijl het nog steeds voor een scherpe prijs kan worden aangeboden. 

Ik heb me heel lang ingelezen in allerlei voer onderzoeken, allerhande voersamenstellingen bekeken en vergeleken en hier proefondervindelijk mijn eigen draai aan gegeven. In essentie hebben koi een heleboel stoffen, mineralen en vitamines nodig. Die kent iedereen wel een beetje inmiddels maar er zijn toch altijd nog weer inzichten die na testen op wat afwijkende percentages en inhoud uitkwamen. Vooral met het oog op water- en filterbelasting.

Kwaliteit

Izumo Koivoer heeft een samenstelling waarmee je koi nagenoeg dezelfde ingrediënten geeft als wat zij natuurlijk nodig hebben. Echter zijn er na testen op filters, waterwaardes en waterhelderheid subtiele additieven toegevoegd. Hiermee behaal je ons inziens vergelijkbare resultaten als andere voeren met als voordeel dat het water helderder blijft. Hierdoor kan de hobbyist nog meer genieten van de huidkwaliteit en kleurenpracht van zijn of haar Koi.

De korrel is er alleen in 3 mm, waarom? omdat de voedselopname dan het meest optimaal is en de koi het nog beter en gemakkelijker kan verteren.

Izumo

Izumo staat voor diverse dingen die je als metafoor op het voer los kunt laten.

Japan-Izumo

Provincie

Japan is het land van Koi. Izumo is een provincie in Japan die bekend staat om heerlijke gerechten.

Izumo-Tempel

Tempel

In Izumo staat een prachtige bekende tempel, die van het etiket, waar men uiteraard hoop uit kan putten. Deze hoop vertalen wij symbolisch naar de hoop op het behoud van huidkwaliteit, kleurenpracht en toenemende lengte met behoud van de ideale bodyshape.

Izumo-Slagschip

Slagschip

Izumo is ook traditioneel de naam van een slagschip van de Japanse marine, een Battleship. Ik ga er dan ook vanuit dat Koi, met potentie, door middel van Izumo uitgroeien tot battleships… slagschepen dus!

Geinteresseerd?

Ga direct naar de webshop om het voer aan te schaffen dat ook van uw Koi slagschepen maakt!